Home > Your Passage > Nieuws > Passage CMS/WCM release 3.30 klaar voor gebruik

Passage CMS/WCM release 3.30 klaar voor gebruik

Aalsmeer, 8 augustus 2008. Your Passage brengt een nieuwe release van het op IBM Lotus Notes gebaseerde web content management systeem Passage: release 3.30. Deze nieuwe versie biedt de gebruikers een aantal veel gevraagde nieuwe functionaliteiten die er voor zorgen dat de websites helemaal kunnen voldoen aan de laatste eisen. Er is ook een begin gemaakt met het verwijderen van oude, niet meer gebruikte functies binnen de software: dit leidt tot lichtere en beter presterende software. Tenslotte zijn een aantal bugs opgelost.

De nieuwe versie is voor Passage gebruikers met een SLUA per direct aan te vragen (software, handleidingen en release notes). De komende tijd zullen we de eigen website weer uitbreiden en een beveiligde download sectie aan de site toevoegen, informatie hierover volgt.

Nieuwe functies
De software heeft onder andere de volgende nieuwe functionaliteiten gekregen:

FAVIcon
Het gebruik van een FAVIcon in Passage is nu een koud kunstje "Een favicon, urlicon of paginaicoon, is een icoon dat geassocieerd is met een website. Een webdesigner kan zo'n icoon maken en veel grafische webbrowsers laten deze zien, zoals recente versies van Internet Explorer, Firefox, Mozilla en Safari. Browsers die faviconen ondersteunen laten deze meestal zien in de adresbalk. Tevens worden ze meestal gebruikt in de lijst met bladwijzers of favorieten. (bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Favicon)".

Het toe kunnen voegen van een FAVIcon in Passage is een wens die we recent steeds vaker hoorden: het biedt site-eigenaren een middel om zich te onderscheiden van andere websites. Vooral in de "favorietenlijst" in browsers is een juist gekozen FAVIcon een middel om je links op te laten vallen. Het toevoegen van een FAVIcon is in Passage CMS 3.30 een eenvoudigklusje geworden!

Pefix/Voorloop titel
Met de komst van Passage 3.0 eind 2005, de software is toen volledig aangepast, werd voldaan aan het ondersteunen van de trend van frameloze en content centrische websites. Met die nieuwe versie waren er opeens geen beperkingen meer met betrekking tot vormgeving, overzichten, etc. Een veelgehoorde wens die door gebruikers van versie 3.0 is geuit is het centraal kunnen toevoegen van een voorloop titel. In de blauwe titel balk van browsers wordt de door de redacteur gekozen titel getoond. Dit kan echter een niets zeggende titel zijn als "Algemeen", zeker als dit de homepage is dan is dit een vervelend gegeven. We hebben nu de functionaliteit toegevoegd waar voor de document-titel een extra tekst kan worden geplaatst: "Algemeen" wordt dan bijvoorbeeld "Your Passage - Algemeen".

Passage ondersteunt het gebruik van een voorloop-titel

Google Sitemaps
Een sitemap is een lijst van de pagina's van uw website. Als u een sitemap maakt en verzendt, zorgt u ervoor dat Google op de hoogte is van alle pagina's op uw site, inclusief de URL's die tijdens de normale crawlprocedure van Google niet worden gevonden.

Sitemaps zijn erg handig als:

  • uw site dynamische inhoud bevat;
  • uw site pagina's bevat die Googlebot tijdens het crawlen niet gemakkelijk kan vinden, bijvoorbeeld pagina's die rich AJAX of Flash bevatten;
  • uw site nieuw is en er nog weinig links naartoe leiden. (Googlebot crawlt het web door links te volgen van de ene pagina naar de andere. Als uw site aan weinig andere sites is gekoppeld, wordt het voor ons moeilijker deze te vinden.)
  • uw site een groot archief van inhoudspagina's heeft die geen of geen goede links naar elkaar bevatten.

U kunt een sitemap ook gebruiken om Google te voorzien van aanvullende informatie over uw pagina's, inclusief:
  • Hoe vaak de pagina's op uw site worden gewijzigd. Misschien werkt u uw productenpagina elke dag bij, maar wijzigt u de pagina Informatie over mij maar eens in de paar maanden.
  • De datum waarop elke pagina voor het laatst is gewijzigd.
  • Het relatieve belang van de pagina's op uw site.

Google voldoet aan Sitemap Protocol 0.9 zoals voorgeschreven door sitemaps.org. Het Sitemap-protocol is een dialect van XML voor het samenvatten van sitemapinformatie die van belang is voor webcrawlers. Sitemaps die zijn gemaakt voor Google met versie 0.9 van het Sitemap-protocol, zijn compatibel met andere zoekmachines die de standaarden van sitemaps.org toepassen. De sitemaps die in de Passage software zijn geïmplementeerd voldoen volledig aan deze standaard en worden door Passage zelf gegenereerd. Zelfs de URL die nodig is voor Google en andere zoekmachines kunt u zo uit de software kopiëren en gebruiken om aan te melden bij Google. Lees meer op de Google website of bekijk de Your Passage XML sitemap.

Meer weten?
Meer weten over Passage CMS release 3.30 en over de andere nieuwe functies en bugs die zijn opgelost? Neem contact op, wij vertellen u graag meer over deze nieuwe versie. U gebruikt al Passage? We mailen u de nieuwe versie met bijbehorende documentatie graag toe of maken een afspraak om een upgrade uit te voeren. Nog geen Passage gebruiker? We vertellen u graag wat Passage CMS voor u kan betekenen.Contact

Wilt u meer weten over Passage CMS/WCM release 3.30 klaar voor gebruik? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Over deze entry

Auteur:
Jasper Goertz
Gepubliceerd:
07-08-2008 16:10:56
Laatste wijziging:
08-06-2011 16:08:42